متروکهای به نام پارک جنگلی یاسوج؛ رنج بیپایان بام پایتخت طبیعت ایران
پارک جنگلی یاسوج که به عنوان یکی از بزرگترین پارکهای کوهستان در ایران از آن یاد میشود به دلیل توجه نکردن مسئولان امر و از بین رفتن زیرساختهایش به مکانی متروکه و دلهره آور تبدیل شده است.
به گزارش پایگاه خبری بلور گچساران، در شمالیترین نقطه یاسوج بزرگترین پارک جنگلی جنوب غرب کشور واقعشده که مسافران آن را بانام بام یاسوج میشناسند، منطقهای که با موقعیت خاص و اشراف بر شهر یاسوج و مناطق حاشیهای آن در تمام ایام سال فضایی مناسب برای تفریح و تفرج مردم شهر، مسافران و گردشگران به وجود آورده است.
پارکی زیبا باهم آمیختگی کوه و جنگلهای چند هزارساله بلوط که به نام پارک کوهستان جلوهای زیبا را در قلههای افسانهای زاگرس به وجود آورده و دل هر رهگذر و مسافری به سمت خود جلب میکند.
این پارک زیبا که میتوانست یکی از مکانهای مهم در جذب سرمایهگذاری، توریست پذیری و ظرفیتهای بالقوه برای مرکز کهگیلویه وبویراحمد باشد در سالهای اخیر بابی مهری زیادی روبه شده و همچنان در بلاتکلیفی به سر میبرد و در حال حاضر به دلیل توجه نکردن متولی آن به متروکهای بیش تبدیلشده است.
زجرهای که بر پارک جنگلی یاسوج تحمیل شد
قلع و قم بیرویه درختان، نبود زیرساختهای مهم در امر گردشگری، روشنایی ناکافی،از بین بردن زیرساختهای تفریحی، وضعیت بغرنج جاده دسترسی و دیگر موضوعات باعث شده که آنچنانکه بایدوشاید این پارک نتواند داشتههای خود را به نمایش بگذارد و امروز به خرابهای تبدیلشده که حتی هیچ مسافری قادر به مراجعت به آن نیست.
در سالهای نهچندان دور به دلیل کمبود روشنایی در این پارک مهم و عدم سرمایهگذاری شرکت نفت به خاطر مخالفتهای شوراهای گذشته مرکز استان معضل روشنایی این پارک رفع شد و این پارک نمایی زیبا قدر شب به خود اختصاص میداد که متأسفانه به دلیل بخل عدهای محدود این روشنایی از بین رفته و حتی برخی از آنان نیز به سرقت رفتند.
در دور چهارم شورای شهر یاسوج بنا بر ساماندهی و ایجاد طرح بزرگی جامع برای این پارک جنگلی با ایجاد زیرساختهای گردشگری ازجمله سورتمه ریلی، آلاچیق، پیست دوچرخهسواری، جاده مخصوص پیادهروی و حتی دیگر زیرساختهای به عمل آمد و نقشه این طرح بزرگ ساماندهی بشار تا پارک جنگلی نیز مورد تأثیر قرار گرفت، اما برخی مسائل از پیشپاافتاده باعث شده که این پروژه در حال حاضر به کما برود.
در راستای این پروژه بود که تعداد چند نوساز و سراچه شکل که در زمره املاک اداره امور عشایر استان نیز قرار داشت بهکلی تخریب شدند که امروز به جزء نابودی و حیفومیل شدن بیتالمال چیزی از آن بر جای نمانده است.
بیمهریهای ادامه به نگین مرکز استان
متأسفانه تعطیلی پارکها و تفرجگاهها مختص مردم تنها نیست، ولی متأسفانه دیده میشود دستگاههای متولی که وظیفه حفاظت و نگهداری از این اماکن رادارند نیز در تعطیلی به سر میبرند که نمونه بارز آن بیاهمیت جلوه دادن نسبت به بسیاری از تفرجگاههای گردشگری تفریحی یاسوج همانند پارک جنگلی بوده است.
بلوطهای که ایستاده جان میدهند
پارک جنگلی که بکرترین و زیباترین پارک در بین درختان بلوط سرزمین زاگرس بوده و میتوانست خودنمایی خاصی در جنوب کشور داشته باشد ، به دلیل توجه نکردن مسئولان امر به یک متروکه تبدیلشده و همین بیتوجهی باعث شده که این تفرجگاه به محلی مخوف برای مسافران و گردشگران و حتی شهروندان تبدیل شود.
یاسوج با تمام زیباییها و پتانسیل اما در حصار سوء مدیریتهای زیادی که از سوی برخی مسئولان به وجود آمده بهسختی نفس میکشد و این موضوع باعث شده که زیرساختهای زیادی در این شهر رو به نابودی بگذارد.
چرا مسئولان از سرمایهگذار هراسانند
هرچند که روزبهروز بر ساکنان شهر یاسوج بهعنوان پیشانی استان کهگیلویه وبویراحمد افزوده میشود،اما زیرساختهای رفاهی و عمومی آن تقریباً دستنخورده باقیمانده و ضعف شدید در این بخش آیندهای نامعلومی را برای پایتخت طبیعت ایران رقم شده است.
متأسفانه گاهی در این پارک زیبا مواردی دیده میشود که جای کامل دارد و فقر فرهنگی را فریاد میزند، افرادی که در فقر شدید فرهنگی به سر میبرند متأسفانه به خود اجازه میدهند که به هر شکلی که میخواهند به اموال عمومی لطمه بزنند.
زیرساختهایی که همگی به سرقت رفتند
از بین بردن زیرساختهای مهم این پارک تفریحی ازجمله روشنایی که به قول شهردار سابق یاسوج قریب به سه میلیارد تومان برای آن در سال ۹۸ هزینه شده و از سویی دیگر از بین رفتن منابع طبیعی این پارک ازجمله درختان بلوط چند هزارساله و از بین رفتن جاده دسترسی به این پارک طبیعی باعث شده که این پارک امروز به یک متروکه تبدیل شود.
پروژههایی که یکی پس از دیگری به کما رفتند
بر اساس ترسیم توسعه اقتصادی استان، گردشگری در آمایش سرزمینی بهعنوان یکی از ۳ اولویت اصلی توسعه در استان کهگیلویه وبویراحمد تعیین شد که بررسیهای از وضعیت این بخش و تخصیص اعتبارات دولتی نشان میدهد این موضوع تنها در حد شعار بوده و درواقع در عمل لنگ میزنند.
بهعنوانمثال توسعه عدم توجه به زیرساختهای پارک جنگلی یاسوج و رونق ندادن به پروژههای گردشگری ازجمله تلهکابین و پل شیشهای در این سرزمین زیبا باعث شده که ترسیم راه اقتصادی گردشگری در حد حرف و سخن باقی بماند و راه بهجایی نبرد.
از سویی دیگر طرح بزرگ جامع گردشگری پارک جنگلی و آبشار که در زمان اولیه در رسانههای از آن یاد میشود امروز بهکلی به فراموشی سپردهشده و هیچ فریادرسی نیست که به داد این بکرترین منطقه گردشگری کهگیلویه وبویراحمد برسد.
مکانی بکر و زیبا اما متروکه و خطرناک
همین مسئله باعث شد که نماینده ولیفقیه در استان به مسئله بغرنج این پارک زیبا اشاره کند و با ابراز گلایه از مسئولان گفته است: وضعیت نگرانکننده سرویسهای بهداشتی در پارک جنگلی و انباشت زباله و همچنین وجود تعداد زیادی سگهای ولگرد و نبود روشنایی عملاً این پارک را که روزی بکرترین منطقه گردشگری بود را به یک پارک متروکه و غیرقابل امن تبدیل کرده است.
حتی در همین راستا بهرامی نماینده شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی به مغفول ماندن پارک جنگلی یاسوج و مشکلات این پارک به عنوان یکی از مهمترین طرحهای گردشگری و درآمدزای شهر یاسوج اشاره کرد و گفت: با توجه به اقدامات زیرساختی صورت گرفته و ظرفیتهای این پارک توجه ویژه به احداث تاسیسات و راه دسترسی مناسب از دیگر اولویتهای مرکز استان برای ایجاد فضایی مناسب و امن برای شهروندان، هم استانیها و گردشگران در همه ایام سال است.
لزوم ورود مدعیالعموم به مسئله پارک جنگلی یاسوج
حال میطلبد که دادستان مرکز استان بهعنوان مدعیالعموم به این مسئله ورود کند و به ترک فعل مسئولان و مدیرانی که این بکرترین تفرجگاه را اینگونه به یک مکان مخوف تبدیل کردهاند رسیدگی کند.
سال ۹۷ واگذاری پارک جنگلی یاسوج به شرکت نفت برای ساخت مجتمع تفریحی واکنشهایی در پی داشت و برخی اعضای شورای شهر یاسوج، مخالفت خود را با اجرای چنین طرحی اعلام کردند اما برخی دیگر از مسئولان معتقد بودند چنین طرحی سبب رونق صنعت گردشگری استان خواهد شد.
مدیریت پارک جنگلی یاسوج در سفر رئیسجمهوری و اعضای هیئت دولت دهم به کهگیلویه وبویراحمد در سال ۱۳۸۹ به شهرداری یاسوج واگذار شد، این در حالی است که تا قبل از آن زیر نظر اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بود.