نادیده گرفتن حقوق شهروندی در دهدشت با دپوی نابجا و سوزاند زبانهها
سوزندان زبالهها از مخاطرات اصلی و قاتل خاموش برای محیط زیست محسوب می شود و تنفس تمامی موجودات زنده را به خطر می اندازد
به گزارش پایگاه خبری بلور گچساران: گزارشات مردمی مناطق شهری دهدشت و برخی روستاها حاکی از آن است که دود غلیظ حاصل از سوزاندن پسماند زبالهها امان آنها را بریده است، حجم این بوی نامطبوع و مسموم ناشی از سوزاندن انواع پسماند به حدی است که گاها تنفس را برای انسان سالم دچار مشکل میکند چه برسد به بیمارانی که درگیر مشکلات تنفسی هستند.
سوزندان زبالهها از مخاطرات اصلی و قاتل خاموش برای محیط زیست محسوب می شود و تنفس تمامی موجودات زنده را به خطر می اندازد، تنفس مردم دهدشت و روستاهای اطراف سالهاست با دود زباله پیوند ناگسستنی دارد و کوچهپس کوچههای شهر لبریز از بوی دود و تعفن ناشی از سوزاندن زباله بوده وتنفس را بر مردم سخت کرده است.
در ۱۸ اردیبهشتماه ۱۴۰۱، فرماندار کهگیلویه در اولین جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان کهگیلویه که با حضور اعضا در سالن کنفرانس فرمانداری برگزار شد به نارضایتی مردمی در خصوص محل دپوی زباله شهر دهدشت اشاره کرد و گفت: این موضوع به معضل جدی تبدیل شده و خواستار مدیریت پسماند مواد غذایی و زباله ها جهت کاهش اسیب های در حوزه سلامت شد.
عبدالعزیز موسوی ، با اشاره به اینکه رسیدگی به مشکلات محل دپوی زباله توسط شهرداری باید در اولویت کاری قرار دهند افزود : بخشداری مرکزی و شهرداری در مدت یک هفته نسبت به محصور کردن محوطه و رفع این معضل که سلامت مردم را مورد تهدید قرار داده تصمیم گیری نمایند.
وی دفن نامناسب زباله را تهدید جدی برای سلامتی مردم دانست و تصریح کرد: هم اکنون کار دفن زباله به صورت نسبی در این سایت انجام گرفته و برای جایگاه نگهبان مشخص و سعی شده که از آتش زدن زباله و سوختن آنها هم جلوگیری شود.
وی با تاکید بر اینکه امروزه سلامت یکی از مهمترین مقوله های مهم حاکمیتی محسوب می شود که مورد توجه جدی جوامع مختلف است بیان کرد: برای جابجایی سایت زباله جلسات متعددی برگزار شد و کارشناسان دستگاههای متولی تلاشهایی را داشتند تا چنان که مقدور باشد بتوانیم سایت را جابجا کرده که تاکنون مکان مناسب تری برای جابجایی این سایت پیدا نشده و همچنان تلاشها تا حصول نتیجه ادامه دارد.
موسوی نقش سلامت در ارتقاء شاخصه توسعه انسانی را انکار ناپذیر دانست و خاطر نشان کرد: اهمیت حفظ میراث گرانبهای محیط زیست برای آیندگان ضروری بوده و یکی از مهم ترین مسائلی که میتواند آسیب های جدی و جبران ناپذیری به محیط زیست و سلامتی جامعه وارد کند، دفع غیربهداشتی زبالههاست که با مدیریت صحیح میتوان این چالش محیط زیستی را برطرف کرد.
از زمان این طرح این سخنان یک سال گذشته است اما همچنان شهروندان و روستائیان در مسیر سایت زباله دهدشت از دود حاصله از اتش زدن زباله ها رنج می برند و کاری اساسی برای رفع این مشکل تاکنون انجام نشده و هر از چندگاهی مسئولان فضای رسانه ای و خبری شهرستان را برای تغییر محل دپوی زباله یا ساماندهدی دفن زباله ها آکنده می کنند اما بعد از مدتی همه حرف ها را فراموش کرده و برای رفع این معضل کاری انجام نمی دهند.
شایان ذکر است روزانه بیش از ۸۵ تن زباله در دهدشت تولید می شود که سرانه تولید استاندارد زباله در کشور به ازای هر نفر ۵۰۰ گرم است که در شهر دهدشت سرانه تولید زباله بیش از یک کیلوگرم است.
هزینه کم کاری های شهرداری دهدشت، شبکه بهداشت به عنوان متولی سلامت شهروندان و دیگر مسیولان ، به بهای در خطر افتادن سلامتی شهرواندان و خانواده هایی است که در نزدیکی این مناطق زندگی می کنند پرداخت می شود.