اینفوگرافیک؛ رسومات و غذایهای محلی کهگیلویهوبویراحمد در ماه رمضان
مردم کهگیلویه و بویراحمد در ماه مبارک رمضان آداب و رسوم خاصی دارند که یکی از این سنتهای ناب، غذا دادن به همسایه یا همان «کاسه بهره» به زبان لری است.

به گزارش پایگاه خبری بلور گچساران، زندگی مردم مناطق مختلف کشورمان از دیرباز تاکنون همواره با آداب و رسوم خاصی همراه بوده است که این آداب و رسوم با اعتقادات دینی و مذهبی مردم گره خورده به گونهای که در هر مناسبت فرهنگی، دینی و ملی آیینهای خاصی در نقاط مختلف کشور اجرا میشود.
ماه مبارک رمضان یکی از این مناسبتهای دینی و مذهبی است که در فرهنگ مردم مسلمان ایران از جایگاه ممتازی برخوردار بوده و همواره آیینهای ویژهای در رابطه با این ماه مبارک در میان مردم مناطق مختلف کشور به اجرا درآمده است.
مردم استان کهگیلویه و بویراحمد هم به تبع سایر نقاط کشور با توجه به عقایدی که داشتند از دیرباز تاکنون آداب و رسوم خاصی را در ماه ضیافت الهی به اجرا درآوردهاند که در این گزارش به تعدادی از این آداب و رسوم اشاره میشود.
استقبال از ماه رمضان
از نیمه شعبان جنب و جوش خاصی برای به پیشواز رفتن ماه رمضان در میان مردم استان کهگیلویه و بویراحمد مشاهده میشود و مردم تماما شیعه این استان برای انجام فرایض دینی این ماه آماده میشوند.
مردم این استان بنا بر سنتی دیرینه چند روز مانده به آغاز ماه رمضان با روزهداری به پیشواز ماه میهمانی خدا میروند زیرا معتقدند با این کار، باب مهیا شدن برای ماه خودسازی باز میشود.
پخت و توزیع خیرات برای مردگان از دیگر آداب و رسوم مردم کهگیلویه و بویراحمد است که با پخت حلوای خرمایی یا رنگینگ و شیربرنج و توزیع این غذاها به عنوان خیرات به استقبال ماه رمضان میروند.
خانه تکانی و گردگیری مساجد از دیگر آیینهای استقبال از ماه رمضان در کهگیلویه و بویراحمد است. در این استان، زنان روستایی در ماه رمضان مانند عید نوروز که منازل خود را غبارگیری میکنند اقدام به غباروبی مساجد میکنند. آنها معتقد هستند خانهای که برای شروع ماه رمضان پاک و تمیز نباشد، خیر و برکت ماه مهمانی خدا از آن گریزان میشود.
از دیگر آداب و رسومی که کهگیلویه و بویراحمدیها با اجرای آن به پیشواز ماه ضیافت الهی میروند، «آشتیکنان» است که این مراسم در میان افراد یا قبایل با برگزاری مراسمی توسط ریشسفیدان انجام میشود.
آش ماست، دنگو، حلوا، آش دوغ، آبگوشت، کلگ گوشت (کلگ: نان بلوط)، کله پاچه و دمپخت گوشتی از خوراکیهای رایج ماه رمضان در کهگیلویه و بویراحمد است که همراه با نان محلی این استان یعنی نان "تیری" به عنوان افطاری و سحری صرف میشوند.